Egyszerűbb és gyorsabb a megrendelés, ha előtte regisztrál/bejelentkezik!
0

Nemzetközi Építészkongresszus 2022

Az építészet természete

 

Kurátor: Austin Williams, a Future Cities Project igazgatója, a Kingston School of Art vezető oktatója és a kínai Suzhou-i XJTLU egyetem címzetes építészeti kutatója. Építész, korábban filmproducer és újságíró, illetve a The Architectural Review kínai tudósítója.

 

 

 

TÉMA: AZ ÉPÍTÉSZET TERMÉSZETE

 

Hogyan kell nekünk – építészeknek, tervezőknek, várostervezőknek, művészeknek – reagálnunk a természetre, a környezetre és a változó éghajlatra? Ez a nemzetközi szimpózium az építészet természetét fogja feltárni: mint olyasvalamit, ami a környezetet használja és elfoglalja. Ez egy emberközpontú, kreatív folyamat, amelyet az elmúlt években károsnak vagy környezeti kockázatnak tekintenek.
Nem is olyan régen a városokat progresszív társadalmi eszköznek tekintették, most viszont – a klímaválság prizmáján keresztül – úgy tűnik, a városi életet átértelmezzük: közlekedés, energiafelhasználás, mobilitás, zsúfoltság, fejlődés, népesség... potenciálisan félelmetes kifejezések? A háború utáni vízió, hogy tudatos tervezéssel és ambiciózus fejlesztéssel jobb életminőséget (jobb világot) teremtsünk, manapság gyakran nevetségesnek tűnik. Sokszor hallani, hogy a jövőről inkább rettegéssel, semmint várakozással beszélnek.
A Covid után azonban úgy tűnik, hogy a világ megváltozik. Vannak, akik most úgy gondolják, hogy a „növekedés”, a kisebb lábnyom, a kevesebb utazás és az alacsonyabb energiafelhasználás alkalmazkodásával jobbá alakíthatjuk a jövőt. Ez a megoldás? Vagy ez visszalépés?

 

IDŐPONT: 2022. március 25., péntek

HELYSZÍN: Új Néprajzi Múzeum (1134 Budapest, Ötvenhatosok tere)

AKKREDITÁCIÓ: MÉK 3,5 pont (2021/178)

RÉSZVÉTELI DÍJ: 25.000 Ft + áfa (bruttó 31.750 Ft)
(A részvételi díj étkezési szolgáltatást is tartalmaz.)

Lehetőség van támogatói jegy vásárlására, mely esetén a számla nem tartalmaz áthárított étkezési szolgáltatást. Ennek díja: 32.000 Ft + áfa (bruttó 40.640 Ft)

 

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN: Megrendelem a belépőjegyet

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN ÉS AZ ÉPÜLETLÁTOGATÁSON: Megrendelem a belépőjegyet

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN TÁMOGATÓI JEGGYEL: Megrendelem a belépőjegyet

 

 

 

 

Főtámogató: Alukönigstahl Kft.

A konferencia a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A rendezvény szakmai partnere a Magyar Építészek Szövetsége.