Egyszerűbb és gyorsabb a megrendelés, ha előtte regisztrál/bejelentkezik!
0

Kivitelezési szerződésminta – építkezésekhez

Építési engedély vagy egyszerű bejelentés alapján végzett lakóházépítésekhez

Az Építésijog.hu szerzői által összeállított szerződésminta az építési engedély vagy egyszerű bejelentés alapján végzett építési tevékenységekre alkalmazható. A szerződésmintát a megrendelők 1 hónap időtartamban tölthetik le az Építésijog.hu megadott oldaláról, szabadon szerkeszthető Word formátumban.

 

A szerződésminta ára: 49.000 Ft + áfa

Ezért az összegért 1 hónapig érheti el azt az oldalt, ahonnan a dokumentumot letötheti.

 

Megrendelem

 

 

További tudnivalók a szerződésmintáról: 

 

MINDIG AKTUÁLIS – A szerzők folyamatosan felülvizsgálják és az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően hatályosítják a szerződésminta szövegét, így a megrendelő mindig az aktuális változathoz juthat hozzá. 

 

KIVITELEZŐKNEK ÉS MEGRENDELŐKNEK IS – A szerződésminta összeállításkor a szerzők arra törekedtek, hogy mind a Kivitelező (Fővállalkozó kivitelező), mind a Megrendelő (Építtető, Beruházó) szempontjai, biztosítékai is megjelenjenek a szövegben, azaz mindkét félnek érdemi segítséget nyújtson a kivitelezés során felmerülő viták elkerüléséhez. 

 

SZÁMOS VITALEHETŐSÉGRE KITERJEDŐ RÉSZLETSZABÁLYOK – A szerződésminta egyértelműen túlszabályoz. A feleknek a részletszabályok döntő többségére soha nem lesz szüksége, azonban egy esetleges vita esetében az adott rendelkezés megelőzheti a jogvita kialakulását, vagy lerövidítheti a peres eljárás időtartamát. A szerződésminta a lehető legtöbb lehetséges konfliktusra igyekszik megoldást adni, így az általában alkalmazott – egy-két oldalas, jórészt haszontalan – szerződésmintáknál jóval hosszabb szöveget kínálunk. Természetesen a szerződő felek – ha úgy látják célszerűnek – bármelyik pontot kihúzhatják az ajánlott szövegből (természetesen a jogszabályi kötelező elemek kivételével). Szerződésmintánk szabadon szerkeszthető, alakítható. 

 

KONKRÉT HELYZETHEZ IGAZÍTANDÓ – Tökéletes, végleges, minden ügyben korlátlanul alkalmazható szerződésminta nem létezik – az Építésijog.hu köszönettel fogadja az észrevételeket az esetleg hiányzó kérdéskörökkel, illetve általában a szerződésminta tartalmával kapcsolatban. Felhívja a figyelmet arra is, hogy a szerződésminta konkrét tevékenységre vonatkozó alkalmazhatósága érdekében a szöveg jogi felülvizsgálata minden esetben, egyedileg indokolt; a szerződésminta elkészítése jogi tanácsadásnak nem minősül, felelősséget a minta minden élethelyzetnek való megfelelősségéért a szerzők nem vállalnak. Egy szerződésminta nyilván soha nem helyettesítheti a konkrét jogi és szakmai előkészítést, ugyanakkor rendkívül jó eszköz arra, hogy a felek végignézzék, milyen kérdésekben, milyen felmerülhető problémakörök tekintetében kell megállapodniuk egymással.

 

Megrendelem 


 


FIGYELEM, ha Ön rendelkezik az Építésijog.hu oldalhoz Éves PRÉMIUM Előfizetéssel, akkor ezt a szerződésmintát külön díj befizetése nélkül is elérheti az oldalon! Az előfizetési lehetőségekről részletes információ itt található >>